Радио Витоша

webcam

Новини

Минифестивал ще се проведе в Кан

Минифестивал ще се проведе в Кан

Дата: 27.10.2020 Вижте кои четири филма ще се прожектират
Image
Снимка: Jared Schwitzke on Unsplash

Кинофествалът в Кан, който беше отменен през пролетта заради пандемията от Covid-19, организира символично тридневно мини издание с прожекция на четири филма. Събитието ще започне във Фестивалния дворец с прожекция на "Триумф" на Еманюел Коркол и ще завърши с "Двамата алфредовци" на Брюно Подалиде. От 27 до 29 октомври ще бъдат представени също "Истински майки" на Наоми Кавазе и "Начало" на грузинския режисьор Деа Кулумбегашвили, който спечели наградата "Златна раковина" за най-добър филм на кинофестивала в Сан Себастиан.

Заради епидемията и вечерния час, прожекциите, предвидени за 19 ч, ще започнат с един час по-рано. Макар и те да са отворени за публика, броят на зрителите е ограничен. Физическата дистанция и маските са задължителни.

Учени изчислиха максималната скорост на звука

Жури в състав режисьорката Клер Бюрже, актрисата Селин Салет и режисьорът Рашид Бушареб ще присъди награда "Златна палма" за късометражен филм.

След като кинофестивалът в Кан беше отменен през пролетта, организаторите обявиха официалната селекция от 56 филма. Някои от тях бяха представени на други фестивали, като Венеция или Сан Себастиан. Организаторите на кинофестивала в Кан, който е най-престижният в света, се надяват догодина да проведат 74-ото издание от 11 до 22 май.

Коментари