Радио Витоша

webcam

Новини

Куркумата не е само подправка

Куркумата не е само подправка

Дата: 12.10.2020 Тя действа като естествен имуностимулатор
Image
Снимка: Chinh Le Duc on Unsplash

В студените дни е особено важно да повишим имунитета си. Чудесен помощник за това е куркумата, съветват лекари и диетолози. Лекарите съветват през зимата да се пие чай от куркума, по възможност – всеки ден. Тази подправка увеличава защитните функции на тялото, които могат да бъдат отслабени допълнително от хронични заболявания. Тази напитка би била особено полезна за възрастните хора, които са изложени на по-голям риск от заразяване със сезонните грипни щамове и COVID-19.

Куркумата действа като естествен имуностимулатор. През студения сезон това чудесен начин да се предпазим от инфекции. Освен за направата на чай, куркумата може да се добавя към всякакви ястия. Освен това тази подправка е чудесна и за приготвяне на сладкиши.

Първичен инстинкт: Запомняме най-точно къде са чипса и шоколада

 

Куркумата може да се намери и под формата на капсули в аптеките. Така може да се прима от хора с алергична астма и бронхит. Медицинската практика е показала, че чаят с куркума е отличен при възпаления, чернодробни заболявания, подпомага перисталтиката и облекчава респираторните заболявания.

Коментари