Радио Витоша

webcam

Новини

Край на сагата! Вижте кой е оклеветен в "Деп срещу Хърд"

Край на сагата! Вижте кой е оклеветен в "Деп срещу Хърд"

Дата: 02.06.2022
Image
Снимка: БГНЕС

Съдебното жури по делото на Джони Деп срещу бившата му съпруга Амбър Хърд постанови, че тя трябва да му плати 15 милиона долара за оклеветяване. Заседателите решиха, че Хърд е оклеветила бившия си съпруг Джони Деп, след широко отразен шестседмичен процес, който включваше категорични и нагледни доказателства и показания, описващи влошените отношения на бившата холивудска двойка.

Деп съдеше Хърд за 50 милиона долара, като твърдеше, че тя е разрушила репутацията му като го е нарекла пред вестник "публична личност, представител на домашното насилие". 36-годишната Хърд заведе насрещен иск за 100 милиона долара, заявявайки, че Деп е упражнил насилие срещу нея, А неговият адвокат нарече обвиненията й „измама“. Деп отрече да е удрял Хърд или която и да е жена и каза, че тя е тази, която е упражнявала насилие по време на връзката им.

Деп и Хърд се запознаха през 2011 година по време на снимките на "The Rum Diary" и се ожениха през февруари 2015 година. Разводът им беше финализиран около две години по-късно.

В центъра на съдебния случай е публикация от декември 2018 г. на Хърд във вестник "Washington Post", в която тя говори за домашното насилие. В статията не се споменава Деп директно и по име, но адвокатът му каза пред съдебните заседатели, че е ясно, че Хърд има предвид него.

По време на шестте седмици свидетелски показания, адвокатите на Хърд твърдяха, че тя е казала истината и че нейните коментари са обхванати от Първата поправка на Конституцията на САЩ по отношение на свободата на словото.

По време на делото съдебните заседатели слушаха записи от скандалите на двойката и видяха снимки на кървавия пръст на Деп.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Johnny Depp (@johnnydepp)

Коментари