Радио Витоша

webcam

Новини

Корейци отнеха титла на Taylor Swift

Корейци отнеха титла на Taylor Swift

Дата: 06.03.2021 Международната звукозаписна федерация обяви глобалния артист на 2020 г.
Image
Снимка: БТА

Международната звукозаписна федерация (IFPI) обяви списъка си с глобални артисти на отминалата година. След като през 2019 г. класацията беше оглавена от Taylor Swift, този път тя е изместена от корейската бой банда BTS.

“Те са глобален феномен. Артистите имаха поредната изключителна година, с три нови албума. Те демонстрираха непрекъсната способност да споделят по креативен и вълнуващ начин своята история с феновете от цялото земно кълбо. BTS наистина показаха, че силата на музиката е в радостта и щастието, които тя носи на хората по целия свят", заяви Frances Moore, главен изпълнителен директор на IFPI, по повод на обявяването на носителя на титлата „Глобален артист за 2020“.

BTS оглавяват тази класация, след като завършиха втори през 2018 г. и седми през 2019 г. Престижното отличие се присъжда за първи път на корейски изпълнители и на артисти, които изпълняват предимно песни на език, различен от английския.

В топ 10 на тази година се подреждат още Swift, Drake, The Weeknd, Billie Eilish, Eminem, Post Malone, Ariana Grande, покойният Juice WRLD и Justin Bieber.

Коментари