Радио Витоша

webcam

Новини

Заработи закритият басейн в столичния парк "Възраждане"

Заработи закритият басейн в столичния парк "Възраждане"

Дата: 16.06.2020 Първият общински аквапарк ще бъде отворен изцяло през юли
Image
Снимка: facebook

От днес е отворен вътрешният басейн на столичния комплекс "Възраждане". Аквапаркът в закритата зона разполага още със спа център и ресторант, за който все още се провежда конкурсна процедура.

В откритата зона има 5 басейна, 2 пързалки и зона за деца. Тя също е готова, но ще бъде отворена, когато се оправи времето и има интерес за посещения.

Във втория етап на парк "Възраждане" са инвестирани 9.5 млн. лв. От тях 5.3 млн. лв. са средства на дружеството „Софийски имоти“, а останалите са от Фонда за устойчиво градско развитие.

В парковото пространство са засадени над 600 дървета, отбеляза кметът на София Йорданка Фандъкова. В съседство е изграден и училищен басейн. Ще се ползва и минералната вода от сондажа „Баталова воденица“ за къпане и за пиене.

Най-вероятно съоръженията ще приемат клиенти от юли, като ще се прилагат необходимите противоепидични мерки.

Еднократно посещение на затворения басейн е на цена от 9 лв. Децата ще ползват 20% отстъпка, а пенсионерите – 50% до 16:00 ч. Първите 100 души, които си купят месечна карта, която струва 126 лв., ще получат 20% намаление. Бонус очаква и първите 100 души, купили 3-месечна карта, която е 340 лв. – за нея те ще получат 30% отстъпка.

Строителните дейности по разширението на парка в Зона Б-5 на район „Възраждане“ започнаха в началото на месец януари 2019 г. Те са част от програмата на Столична община за развитие на зелената система на града и увеличаване на възможностите за масов спорт.

Коментари