Радио Витоша

webcam

Новини

Важно за кандидат-студентите у нас, в Англия и САЩ

Важно за кандидат-студентите у нас, в Англия и САЩ

Дата: 07.07.2020 СУ "Св. Климент Охридски" и УНСС обявяват първото си класиране
Image
Снимка: БГНЕС

Днес ще бъде обявено първото класиране на кандидат-студенти в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и в Университета за национално и световно стопанство.

Класираните кандидати за Алма Матер могат да се запишат в специалността, в която са класирани, или да потвърдят участието си във второто класиране в периода от 8 до 10 юли включително. За УНСС този срок е до 11 юли включително.

До 31 август ще продължи подаването на документи за последното класиране за университети във Великобритания по старите условия преди Брекзит, гарантиращи пълно кредитиране на таксите за обучение. Преди седмица британското правителство е решило да промени тези условия, а кредитирането на кандидат-студентите от Евросъюза след Брекзит да бъде прекратено.

САЩ няма да издават повече визи на чужди студенти, записани в учебни заведения, които ще продължат да преподават само дистанционно през новата учебна година заради новия коронавирус.

Студентите, които се намират вече на американска територия, "трябва да напуснат страната или да вземат други мерки, като например да се запишат в учебно заведение, където се преподава и присъства физически на занятията, за да запазят легалния си статут", се посочва в съобщението на имиграционната и митническа полиция на САЩ.

Американските университети затвориха врати през март и преминаха към дистанционно обучение в опит за възпиране на пандемията. Поради липсата на ваксина срещу коронавируса, някои университети, като този на щата Калифорния или престижният Харвард обявиха, че ще продължат и в следващата учебна година със занятия онлайн на 100 процента.

Коментари