Радио Витоша

webcam

Новини

В Стара Загора въвеждат вечерен час

В Стара Загора въвеждат вечерен час

Дата: 31.03.2020 Домът не трябва да се напуска от 21:00 до 05:00 часа, като сред изключенията са хората, които са на работа, при спешни случаи и хора със здравословни проблеми
Image
Снимка: БГНЕС

Въвежда се вечерен час от 21:00 до 05:00 часа в област Стара Загора със заповед на областния управител, като изключенията са описани в заповедта на министъра на здравеопазването. Това са граждани, които са на работа, спешни случаи и хора със здравословни проблеми. Това съобщи на обща пресконференция с ръководството на Община Стара Загора областният управител Гергана Микова.

Мярката се налага заради нарушенията на заповедта на здравния министър за ограниченията по време на извънредното положение. Изпълнението на тази заповед се възлага на общините и на МВР.

Отделно от това, кметът на Стара Загора Живко Тодоров ще издаде заповед, с която се забранява събирането на повече от двама възрастни на едно място. Ще бъде преустановена и практиката да се заобикалят забраните за обикаляне на паркове и градинки под претекст разхождане на кучета.

Ще работят само аптеките и магазините за храни и стоки от първа необходимост.

Всичко това се прави, защото вчера в ендокринологията е постъпил мъж на 81 г. с много тежък диабет и бронхопневмония и пробата му за коронавирус се е оказала положителна. Целият медицински персонал на отделението – лекари, сестри и санитари, са под карантина. Ендокринологията, която може да се окаже животоспасяваща, не приема пациенти. Те се разпределят по други клиники в болницата.

Коментари