Радио Витоша

webcam

Новини

Учениците от Пловдив в клас от понеделник

Учениците от Пловдив в клас от понеделник

Дата: 17.11.2020 Предложението и решението са съобразени с указанията на МОН и изготвения алгоритъм от министър Красимир Вълчев.
Image
Снимка: pixabay.com

Областният кризисен щаб в Пловдив взе решение поетапно от понеделник учениците от 5 до 12 клас да започнат училище във физическа среда.

Всеки един директор трябва да изготви график за своето училище за присъствено и неприсъствено обучение до Коледа. Предложението и решението са съобразени с указанията на МОН и изготвения алгоритъм от министър Красимир Вълчев. Решението е за всички училища в Пловдив и областта.

Училищните директори са уведомени и трябва да представят графика до 18.11.2020г, който да бъде съобразен със спецификата на самото училище и епидемичната ситуация.

От РУО ще проследят процеса, ще указват методическа подкрепа, както и ще извършват необходимия контрол.

МОН са предоставени три варианта за организиране на учебния процес, но вариантите могат да бъдат много повече и съобразени с конкретната ситуация в учебното заведение, с отсъстващите учители и седмичната им заетост и с мнението на родителите, за да се намери най-правилното решение за всяко едно училище в областта.

Коментари