Тейлър Суифт беше обявена за първия глобален посланик за Деня на музкалните магазини 21 януари, 2022

Тейлър Суифт беше обявена за първия глобален посланик за Деня на музкалните магазини. Изпълнителката пое ролята за Деня, който се провежда на 23 април. Тази година се отбелязва 15-ият годишен празник на магазините за музика.

В изявление, потвърждаващо ролята й, тя каза: „Много съм горда. Местата, където отиваме да разглеждаме, слушаме и откриваме нова и стара музика, винаги са били свещени за мен. Магазините за звукозаписи са толкова важни, защото помагат да се увековечи и насърчи любовта към музиката като страст. Те създават настройка за събития на живо. Те наемат хора, които обожават музиката. Тези хора и магазини имаха тежки няколко години и ние трябва да подкрепяме тези малки предприятия повече от всякога, за да сме сигурни, че могат да останат живи. За мен беше истинска радост да наблюдавам как продажбите на винил нарастват през последните няколко години и ние, артистите, имаме феновете да благодарим за тази приятна изненада."

Въпреки че заемат три места в списъка на десетте най-продавани албума за 2021 г., албумите на Тейлър Суифт, включително „Folklore“, „Evermore“, „Fearless“ и „Red“ са постоянно в класациите за продажби в магазините за звукозаписи, отчасти защото за нея е важно всички те да бъдат пуснати физически, на CD и винил и достъпни за независими магазини.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини