Създадоха батерия от ново поколение 29 септември, 2021

Международен екип от учени създаде първата високоефективна комбинирана батерия за електрически превозни средства.

Учени от Калифорнийския университет, специалистите от Сан Диего и компанията LG са работили по изследването. Те са успели да създадат високопроизводителна твърдотелна батерия с чист силициев анод.

Научната работа казва, че по време на експеримента е било възможно да се комбинират две технологии за производство на батерии за електрически превозни средства в една.

Батерията на бъдещето използва както електролит в твърдо състояние, така и силициев анод, което го прави изцяло силициев и твърд. Първите тестове показаха, че акумулаторът на колата е безопасен, издръжлив и енергийно ефективен.

Според експерти разработката може да се използва както в електрически превозни средства, така и в самостоятелни електрически системи.

В научната статия се посочва, че силициевите аноди са известни със своята енергийна плътност, която е десет пъти по -голяма от тази на графитните аноди. Те обаче се разширяват и свиват, когато батерията се зарежда и разрежда.

Проблемът с твърдите батерии е, че когато се използват в студено време, е необходимо да се изразходва допълнителна енергия за повишаване на температурата. Съобщава се, че силициев анод преодолява тези ограничения. Новата батерия осигурява по -бързи скорости на зареждане при стайна или ниска температура, като същевременно поддържа висока енергийна плътност.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини