Спи ми се, не ми се спи - Как да предотвратим въртенето в леглото 20 октомври, 2020

Внезапното среднощно събуждане най-често се причинява от стрес, преумора и дори преяждане. Тялото е непредсказуемо и е в състояние да се събуди по всяко време на нощта по различни причини. През лятото това се обяснява с високите температури на въздуха и ранните изгреви, но понякога се срещат и други причини. Вижте 4 ефективни начина за заспиване само за няколко минути.

При внезапно събуждане посред нощ, не започвайте да планирате деня си, да мислите за работа или учене и. Опитайте се да останете в леглото и да възпроизведете в ума си част от любим филм или книга, която наскоро сте започнали да четете. Можете, разбира се, да се доверите на добре познат метод: бройте овце.

Използвайте релаксиращи ароматни масла. Такъв спрей трябва да се напръска върху възглавницата. Формулата му непрекъснато освобождава аромат през цялата нощ, като по този начин улеснява усилията за заспиване и в някои случаи дори предотвратява непланираните събуждания.

Земята е изправена пред сблъсък с астероид

Когато хората се събуждат посред нощ, те често са объркани от обезпокоителната мисъл, че не могат повече да заспят. Поради потока от негативни предположения, умът ще остане буден, дори тялото да е изтощено. В такава ситуация си струва да отклоните вниманието си от стреса, като се съсредоточите върху дишането си.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини