Радио Витоша

webcam

Новини

Само за ден Джеф Безос забогатя с 13 млрд. долара

Само за ден Джеф Безос забогатя с 13 млрд. долара

Дата: 21.07.2020 Състоянието на 56-годишния основател на Amazon и най-богатият човек в света се увеличи със 74 милиарда долара през 2020 г. до 189.3 милиарда долара.
Image

Джеф Безос добави 13 милиарда долара към нетната стойност на богатството си само за ден.

Акциите на Amazon поскъпнаха със 7.9% в понеделник, което е най-голямото увеличение от декември 2018 г. на фона на нарастващият интерес към онлайн пазаруването, като от началото на годината книжата на компанията отчитат ръст от 73%.

Състоянието на 56-годишния основател на Amazon и най-богатият човек в света се увеличи със 74 милиарда долара през 2020 г. до 189.3 милиарда долара, на фона на навлизането на САЩ в най-лошия си икономически спад след Голямата депресия. Богатството на Безос в момента е повече от пазарната оценка на гиганти като Exxon Mobil, Nike и McDonald's.

Макензи Безос, бившата му съпруга, спечели 4.6 милиарда долара в понеделник и сега е 13-ият най-богат човек в света. Други технологични титани също се радват на възходящ тренд, подпомаган от стимулите, дадени на пазарите от страна на правителствата и централните банкери.

Коментари