Радио Витоша

webcam

Новини

Румъния приема спешно закон за доживотен затвор за изнасилване и педофилия

Румъния приема спешно закон за доживотен затвор за изнасилване и педофилия

Дата: 09.08.2019 Осъдените педофили и изнасилвачи сега могат да получат съответно до седем и 12 години затвор, а изнасилвачите могат да бъдат осъдени на до 18 години затвор, ако жертвите им починат.
Image

Румъния ще приеме спешно нов закон, който предвижда доживотен затвор за изнасилване и педофилия, заяви с румънският премиер Виорика Данчила.
 
Изявлението беше направено, след като ДНК тестове потвърдиха, че отвлеченото 15-годишно момиче Александра Мачешаму, което изчезна на 24 юли, е било убито.
 
Случаят предизвика възмущение в Румъния и разкри множество проблеми в полицията и съдебната система на страната.
 
65-годишен механик от град Каракал в южната част на страната призна, че е убил Александра и още едно 18-годишно момиче, което за последно е видяно живо през април.
 
"Няма да проявяваме толерантност към липсата на хуманност и неуважение към гражданите", заяви премиерът Данчила и обяви нови правителствени мерки.
 
Осъдените педофили и изнасилвачи сега могат да получат съответно до седем и 12 години затвор, а изнасилвачите могат да бъдат осъдени на до 18 години затвор, ако жертвите им починат.
 
Александра три пъти се обадила на европейския номер за спешни случаи 112 и казала, че е била отвлечена, пребита и изнасилена, но на полицията били необходими 19 часа, за да открият извършителя, в чийто дом са открити кости и ДНК доказателства за престъплението.

Коментари