Радио Витоша

webcam

Новини

Рики Мартин се включи в протестите в Пуерто Рико

Рики Мартин се включи в протестите в Пуерто Рико

Дата: 23.07.2019 Певецът Рики Мартин, боксьорът Феликс Тринидад и „Мис Вселена Пуерто Рико“ Мадисън Андерсън бяха част от демонстрантите, които блокираха основната магистрала в столицата Сан Хуан.
Image

Десетки хиляди излязоха на протест с искането на оставката на губернатора на Пуерто Рико Рикардо Росело. Причината - изтичането на част от текст в мрежата, в който той и други официални лица отправят нецензурни, сексистки и хомофобски забележки за политически опоненти и публични фигури.

Певецът Рики Мартин, боксьорът Феликс Тринидад и „Мис Вселена Пуерто Рико“ Мадисън Андерсън бяха част от демонстрантите, които блокираха основната магистрала в столицата Сан Хуан.

Губернаторът Росело обяви в неделя, че няма да се кандидатира за нов мандат следващата година, но това не сложи край на протестите, които продължават вече 10 дни.

Магазини и компании в столицата затвориха, за да позволят на служителите си да се включат в протестния марш. Според анализатори това е един от най-големите и масовите протести в историята на Пуерто Рико.

Коментари