Радио Витоша

webcam

Новини

Rihanna и Jack Dorsey даряват 15 милиона долара

Rihanna и Jack Dorsey даряват 15 милиона долара

Дата: 21.06.2020 Парите ще подпомогнат клиники за психично здраве в условията на пандемия и на фона на проблемите с расизма в САЩ
Image
Снимка: facebook

Rihanna си партнира с изпълнителния директор на Twitter Jack Dorsey за общо дарение от 15 милиона долара за клиники за психично здраве в САЩ.

Средствата ще бъдат предоставени чрез благотворителните организации на певицата и бизнесмена "The Clara Lionel Foundation" и #StartSmall initiative. Част от сумата ще бъде разпределена и за продължаващите социални и здравни проблеми, свързани с коронавируса.

В изявление от фондацията на Rihanna казват: "Расовите несправедливости, извършени от институции, които трябва да карат хората да се чувстват в безопасност, засилват негативното влияние от пандемията от коронавируса върху отделните личности и семействата в САЩ. Въпреки че повечето щати започнаха постепенно да премахват забраните в последните дни, милиони американци продължават да се борят с предизвикателствата, свързани със здравословното, ментално и икономическо благосъстояние". Чикаго, Илинойс и Нюарк са посочени като местата, в които помощта е най-необходима.

Това е поредното дарение на суперзвездата и ръководителя на технологичния гигант, като само фондацията на Rihanna до момента е предоставила над 36 милиона долара за преодоляване на негативните последствия от коронавируса.

Коментари