Радио Витоша

webcam

Новини

Повече българчета за България 2019 - в подкрепа на БАЩИНСТВОТО

Повече българчета за България 2019 - в подкрепа на БАЩИНСТВОТО

Дата: 09.04.2019 Финалът на кампанията се проведе в „Национална опера и балет“, зала "Бебоци".
Image

Вече 14 поредни години кампанията "Повече българчета за България" дава възможност много семейства да сбъднат мечтата си за бебе, помага на двойките, които всеки момент очакват чудото, както и на родителите на по-големи дечица. Всяка година кампанията е със специален акцент, а тази година това е БАЩИНСТВОТО.
По време на кампанията чухме в ефира на радио Витоша и предаването "Тройка на разсъмване" полезни интервюта с лекари и дарители, както и с хора преминали през много предизвикателства по пътя на своите надежди и мечти за рожба! Чухме в ефира вдъхновяващи истории от мъже, които са посрещнали бащинството с трепет и са изпълнили дните на себе си и близките си с обич!

 

 

troyka3

 

И тази година се включиха с помощ за "мечтата" едни от най-добрите репродуктивни центрове. Имахме възможност да чуем за тази изключителна мисия различни гледни точки, споделени от слушателите ни. Част от помощта в кампанията отново включва проследяване, изследвания и раждане при възможно най-добрите условия поето от различни АГ болници в България, както и специфични изследвания за вече родените дечица.

 

 

troyka2

 

Милена Златкова сподели: "Повече българчета за България" е факт. Това ми е другото сърце, другото дете, още една любов. Стоя зад всяка стъпка от самото начало. Общувам с лекарите (и безкрайно им благодаря), със слушателите, с хората, с които се намерихме през годините и вярваме, че е възможно да сме част от доброто. Което носи промяна. Носи живот. Спасява живот. В ефир коментираме, поставяме теми и правим интервюта, свързани с различните стъпки по пътя към БАЩИНСТВОТО. Затова и за поредна година слушателите ни могат да разчитат не само на информация за всичко новости, но и на помощ от репродуктивните центрове, АГ болниците, тъканни банки, различни специалисти, фирми и организации. Дарителите ни помагат за всеки един етап от каузата бащинство и семейство. Желанието ни отново е да помогнем на българските семейства да извървят трудните крачки по-леко. И да знаят, че не са сами. Винаги ми се иска и нещо повече да се случи, така че това, което ние правим с дарителите, с приятелите и съмишлениците, да бъде така чуто и така да задвижи едни лостове, че да не се налага с малки крачки всеки ден да помагаме за човешки живот или да го спасяваме."

 

 

troyka

 

Финалът на кампанията се проведе в "Национална опера и балет", зала "Бебоци" и беше посетен както от представители на партньорите ни от фондация "Искам бебе", "Национална асоциация на децата и младите хора с диабет", така и от фенове на "Тройка на разсъмване" и радио Витоша. За тегеленето на печелившите тази година отново помогнаха родители с деца родени с помощ на предишни издания на кампанията.
Александър присъстваше заедно с двете си дъщери и е фен на "Тройка на разсъмване" от повече от 15 години. Той сподели, че много се радва, че кампания, като тази съществува и помага на много семейства. Самият той нееднократно е дарявал средства за нея.
Ели Борисова присъстваше с дъщеря си, която е на малко повече от годинка. Тя е спечелила проследяване на раждане от минала кампания, както и скрининг. Тя сподели, че е изключително важно една жена да се чувства обгрижвана и обичана по време на бременността, а и след това: "Именно това е ролята на бащинството, да накара майката на детето му да е спокойна, обгрижвана и обичана".
Някои от процедурите, които са включени в кампанията тази година са: проследяване на бременност, фетална морфология, биохимичен скрининг, проследяване на раждане, генетични изследвания, ортопедични прегледи за ученици.


"Повече българчета за България" успя да промени живота на стотици семейства за 14-те си издания и да ги дари с най-ценния подарък: магията на детската усмивка, топлината на детските очи и вярата, че любовта към живота ражда... живот!
Защото... мечтите се сбъдват, когато сме заедно!

Коментари