Радио Витоша

webcam

Новини

Полковник Том Мур издава мемоари

Полковник Том Мур издава мемоари

Дата: 11.05.2020 Столетникът събра милиони лири дарения за британската здравна служба като се разходи с проходилка в градината си
Image
Снимка: кадър YouTube

Полковник Том Мур, който се прослави като набра 32,8 милиона лири за британската здравна служба с разходки в градината си, ще издава мемоари, съставени от дадените телефонни интервюта от шест седмици, съобщи в. "Сън". 

Агентите на полковника, който навърши 100 години на 30-и април, са сключили договор за 1,5 милиона лири с Майкъл Джоузеф към "Пенгуин Рандъъм хаус". Мемоарите могат да излязат в продажба до месец и половина.

Полковник Мур вероятно ще дари приходите на британската здравна служба. 

Столетникът има предложение също за детска книга, книга със съвети за начина на живот и готварска книга с рецепти от военното време, но още се обсъжда какво да бъде реализирано. 

Предизвикателството да измине 100 пъти с проходилка дължината на 25-метровата си градина до 100-ия си рожден ден полковник Мур си постави на 6-и април. Тогава той се надяваше да набере дарения от 1000 лири. 

Стотната обиколка направи след 10 дни. Даренията станаха 12 милиона лири. След това той продължи да върви, макар и да беше изпълнил обещанието си. 

Полковник Том Мур записа и благотворителен сингъл с Майкъл Бол - "You'll Never Walk Alone", който оглави британската класация. Така той стана най-възрастният човек, заел първото място в нея.

Коментари