Радио Витоша

webcam

Новини

Пожарната започва проверки на COVID отделенията

Пожарната започва проверки на COVID отделенията

Дата: 16.11.2020 Проверките идват след инцидента в Румъния, където при пожар в интензивно отделение за лечение на пациенти с COVID-19, при който загинаха 10 души.
Image
Снимка: pixabay.com

Пожарната започва проверки на COVID отделенията в болниците в цялата страна. Това става по разпореждане на премиера Борисов, а резултатите от проверките ще станат ясни до края на работната седмица.

"Указанията, които получиха нашите органи по места, са да влязат във връзка с ръководителите на лечебни заведения, заедно да извършат проверки и да проведат консултации дали са създадени достатъчно безопасни условия за пребиваване на болните", обясни директорът на ГДПБЗН Николай Николов.

На първо място ще се проследи дали при евентуален пациент лежащо болните пациенти могат бързо и безопасно да бъдат евакуирани. Ще се проверят изградените инсталации в това число известителни, пожарогасителни, кислородни и електрически и всички, които поддържат живота на пациентите.

Друга цел на проверката е подготовката на персонала в лечебните заведения за действия при аварии, за да няма жертви.

Проверките идват след инцидента в Румъния, където при пожар в интензивно отделение за лечение на пациенти с COVID-19, при който загинаха 10 души.

Коментари