Радио Витоша

webcam

Новини

Подиграха се на David Guetta заради George Floyd

Подиграха се на David Guetta заради George Floyd

Дата: 01.06.2020 Френският диджей ремиксира популярната реч на Martin Luther King за втория благотворителен онлайн концерт “United At Home”
Image
Снимка: twitter

David Guetta пренесе най-голямото денс парти в Ню Йорк директно в домовете на хората чрез онлайн излъчване. Френският диджей направи втория си мащабен благотворителен сет под мотото #UnitedAtHome на покрива на центъра Рокфелер. Шоуто беше подкрепено от кмета на мегаполиса Bill de Blasio и неговата съпруга.

David Guetta направи онлайн шоу пред 12 милиона зрители

Концертът събра над 670 000 долара за борбата с последиците от COVID-19. По време на шоуто David Guetta не пропусна да спомене убийството на чернокожия George Floyd от полицай в Минесота, което предизвика масови протести и безредици в цялата страна.

Диджеят посвети на загиналия мъж специален запис, който направил за случая, и изказа подкрепа за семейството му. Той призова за обединение и мир в и без това трудните времена, през които преминаваме. Електронният микс на Guetta включва известната реч на Martin Luther King Jr. "Имам една мечта".

За съжаление, не всички приеха добре инициативата му за записа. Диджеят получи много критики и подигравки от потребители. "Да, David Guetta, сигурна съм, че точно това е искал George Floyd... клубен хит с думите на Martin Luther King", написа в Twitter последователка на продуцента. Друг се пошегува "Намерихме го. Най-белият отговор на расизма".

Първата изява “United At Home” на продуцента в Маями събра над 25 милиона зрители в интернет и повече от 750 000 долара за борбата срещу вируса. 

Коментари