Радио Витоша

webcam

Новини

Павел Ангелов заема 28-ата позиция след първите два манша

Павел Ангелов заема 28-ата позиция след първите два манша

Дата: 05.02.2022 Владимир Зографски преодоля квалификацията по ски скокове на малката шанца и е с 13-и резултат
Image
Снимка: BTA

Павел Ангелов заема 28-ата позиция след първите два манша от олимпийската надпревара с шейнички на Игрите в Пекин. 

30-годишният българин даде време от 1:59.308 минути, като първото спускане за 59.555 секунди беше най-доброто му на Олимпиадата, в това число и шестте официални тренировки.

Ангелов участва на втора Олимпиада, като при дебюта си преди четири години в Пьончан той се класира на 37-о място в дисциплината.

В надпреварата участват 34 състезатели, а новият олимпийски шампион ще бъде определен утре, когато предстоят другите два манша, като финалните спускания започват в 21:15 часа местно време (15:15 часа българско време).

По-рано през деня България остана на предпоследното 19-о място в смесената щафета по биатлон (4 по 6 км за жени и мъже).

Милена Тодорова, Мария Здравкова, Владимир Илиев и Димитър Герджиков бяха затворени с обиколка след втория пост на Здравкова.

Тодорова направи една наказателна обиколка и използва пет допълнителни патрона, а Здравкова - два наказателни рунда и пет патрона. Така Илиев и Герджиков не стартираха.

От българския квартет отказаха изказвания след състезанието, което се проведе при тежки условия - много супер студено време и променливи пориви на вятъра.

Сутринта Владимир Зографски преодоля квалификацията по ски-скокове на малката шанца в първия български старт на Зимните олимпийски игри в Пекин.

Най-добрият ни скачач влезе сред първите 50 с 13-и резултат, след като скочи 97.5 м при страничен вятър. Той преодоля квалификацията с общ резултат 99.7 точки. Квалификацията беше спечелена от норвежеца Мариус Линдвик, който скочи 100.5 м за общо 116.7 точки.

Финалният кръг на малката шанца е насрочен за утре от 14:00 часа българско време.

Коментари