Радио Витоша

webcam

Новини

Община Пловдив разкрива яслена група за деца на медици

Община Пловдив разкрива яслена група за деца на медици

Дата: 04.12.2020 Медиците, които искат техните малки деца да бъдат включени в яслената група, ще трябва да представят служебна бележка.
Image
Снимка: Община Пловдив

От понеделник, 07 декември, ДГ „Зора“ разкрива яслена група за деца на медици, които работят на първа линия в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус. Родителите, които искат да се възползват от възможността, трябва да попълнят анкетата, която е качена на сайта на Община Пловдив.

До момента това детското заведение разкри сборна група за деца над 3 години, след като от началото на седмицата Община Пловдив даде възможност медицинските специалисти да ползват тази услуга по време на триседмичната карантина.

Припомняме, че във връзка със Заповед № РД-01-677/25.11.2020 г. на министъра на здравеопазването относно въвеждане на нови временни противоепидемични мерки от 27 ноември до 21 декември се преустановяват посещенията в детски градини и ясли.

Медиците, които искат техните малки деца да бъдат включени в яслената група, ще трябва да представят служебна бележка, че поне един от тях работи в болнично заведение на територията на града като лекари, фелдшери, медицински сестри, санитари, шофьори или друг медицински персонал.

Дейностите по разкриване на яслена група са координирани с кмета на район „Централен“, на чиято територия се намира обединеното детско заведение - Георги Стаменов и с д-р Калин Калинов, директор дирекция „Здравеопазване“.

Освен ДГ „Зора“, другите детски градини, които приемат деца на медицински специалисти са: ДГ „Светла“ в район „Западен“, ДГ „Захарно петле“ в район „Северен“, ДГ „Албена“ в район „Южен“.

 

Коментари