Радио Витоша

webcam

Новини

NESSA BARRETT КРИТИКУВА СТАНДАРТИТЕ ЗА КРАСОТА В НОВИЯ СИНГЪЛ “DYING ON THE INSIDE”

NESSA BARRETT КРИТИКУВА СТАНДАРТИТЕ ЗА КРАСОТА В НОВИЯ СИНГЪЛ “DYING ON THE INSIDE”

Дата: 25.02.2022
Image
Снимка: Facebook/@NessaBarrett

Nessa Barrett удвоява емблематичната си уязвимост в силния си нов сингъл с видео “dying on the inside“.

Динамичното алт-поп парче допълнително затвърждава емоционалния, саморефлексиращ стил за писане на песни на пробивния изпълнител, който преди това беше показан в pretty poison от 2021 г., нейното дебютно EP от седем песни.

„Говорих за моето разстройство на личността, тревожност и депресия“, казва Barrett за нейния нефилтриран подход към писането на песни, „но единственото нещо, което се мъча да разкрия, е моето хранително разстройство“.

Написването и записването на песента се оказа катартично преживяване. „Първият път, когато чух dying on the inside’, избухнах в сълзи“, разкрива тя. „Не можех да спра да плача. Това е една от най-откровените песни, които съм правила.”

Продуцирано от честия колаборатор Evan Blair, завладяващото парче започва като балада, като Barrett предизвиква увреждащите стандарти за красота – умело описва борбите си като „разговора за вечеря, за който никой не говори“ – преди да се засили в припев, подкрепен от барабани, където признанията й стават още по-сурови. „Мразя, че винаги изглеждам най-добре, когато умирам отвътре“, пее на фона на хаотични, заредени с рок инструменти.

Навременните теми, покрити в “dying on the inside” са перфектно уловени от грубата визуализация, която Barrett концептуализира. В него певицата и авторка на песни се бори с кантара си в банята, шофира през нощта и в катартичен момент изгаря списание в знак на протест срещу вредните стандарти за красота на медиите.

Barrett разказа за песента в януарския брой на списание Seventeen, на чиято корица застана. „Исках да споделя опита си с [хранително разстройство], което съм имала, като същевременно успях да направя песен, с която хората могат да се свържат“, казва 19-годишната певица за „ dying on the inside “. „Дори и да нямат хранително разстройство, те все още могат да се сравняват с други хора онлайн.”

Предвид успеха на миналите издания на суперзвездата, „dying on the inside“ със сигурност ще достигне милиони уши. Nessa е събрала над 534 милиона стрийма към днешна дата с такива хитове като пънк-поп химна с jxdn от 2021 г. „la di die“ и нейния сингъл от дебютното й EP pretty poison, „I hope ur miserable until ur dead“ – който стана първото й влизане някога в Billboard Hot 100.

След като е обявена за една от „21 под 21“ на Billboard – както и сред списъците на Pandora и Ones to Watch през 2022 г. – Barrett е решена да сподели неподправените си, нагло честни песни с възможно най-много хора.

Коментари