Радио Витоша

webcam

Новини

Megan Thee Stallion и Dua Lipa разсъждават за ролята на жените

Megan Thee Stallion и Dua Lipa разсъждават за ролята на жените

Дата: 14.03.2022 Двете обсъдиха проблемите, пред които са изправени жените в музикалната индустрия днес
Image
Снимка: БТА

В същия ден, когато Megan Thee Stallion и Dua Lipa издадоха своя нов сингъл, "Sweetest Pie", двете обсъдиха проблемите, пред които са изправени жените в музикалната индустрия днес, които не са толкова сладки. В подкаста на Lipa „At Your Service“, дуото обсъжда „разликите“ между мъжете и жените в рапа и музикалната индустрия като цяло. Една от основните теми е необходимостта жените да бъдат „сравнявани една с друга“, за да могат да се „издигат“. По-рано Меган разказа как винаги е била поставяна в едно и също пространство с Ники Минаж и Карди Би.

Има един момент, който идва в музиката, когато се вижда, че жени музиканти се издигат взаимно“, каза Дуа Липа. След това тя попита Megan дали смята, че това отразява различните стандарти, към които мъжете и жените се придържат в музикалната индустрия, на което тя отговори:

„Когато гледаш по телевизия жена, която се състезава с друга жена, просто винаги виждаш, че едната пренебрегва друга. Но това е така само, защото ти е блъскано в главата толкова дълго. Чувствам, че момчетата определено играят голяма роля в това..."

Дуа Липа отговори: „Мисля, че сме свикнали да работим двойно по-усилено в някои отношения. Имам чувството, че ни е внушено, че трябва да работим наистина усилено, за да бъдем взети насериозно."

Коментари