Радио Витоша

webcam

Новини

"Котките" официално беше обявен за най-лош филм на 2019 г.

"Котките" официално беше обявен за най-лош филм на 2019 г.

Дата: 17.03.2020 Филмовият мюзикъл беше сред продукциите с най-много номинации за антинаградите "Златна малинка"
Image
Снимка: кадър YouTube

Филмът "Котките", адаптиран по хитовия мюзикъл на Андрю Лойд Уебър, спечели най-много антинагради "Златна малинка". След като церемонията за "срамните" отличия беше отменена заради кризата с коронавируса, носителите им бяха оповестени на пресконференция.

Филмовият мюзикъл "Котките", охулен яростно от критиците и провалил се с гръм и трясък в бокс-офиса, спечели шест трофея "Златна малинка". Сред тях са за най-лош филм, най-лош режисьор (Том Хупър) и най-лоши актьор и актриса в поддържаща роля, съответно Джеймс Кордън и Ребъл Уилсън.

В категориите за най-лош актьор и най-лоша актриса "срамните отличия" получиха съответно Джон Траволта за "Фанатикът" и Хилари Дъф за "Преследването на Шарън Тейт".

Призът "Изкупление" беше присъден на Еди Мърфи за филма "Долимайт е моето име", в който според критиците актьорът и комик прави една от най-добрите роли в кариерата си.

Номинациите за "Златна малинка" бяха обявани през февруари, ден преди наградите "Оскар". "Котките" получи осем, колкото и "Рамбо: Последна кръв" и "Семейното погребение на Мадеа".

Антиотличията "Златна малинка" са учредени през 1980 г. като антидот на холивудския награден сезон. Номинираните и победителите се избират от около 1100 членове на едноименната фондация от САЩ и още 19 страни, които се регистрират онлайн и плащат членски внос на стойност 40 долара. Статуетката представлява пластмасова малинка със златисто покритие, чиято стойност не надвишава пет долара. 

Коментари