Радио Витоша

webcam

Новини

Киномания 33 ½. Какво предстои?

Киномания 33 ½. Какво предстои?

Дата: 08.11.2019 Тазгодишното издание на Киномания се открива с филма „Засукан свят“
Image
Снимка: www.kinomania.bg

Тазгодишното издание на Киномания се открива с филма „Засукан свят“ с режисьор Мариус Куркински – екранизация по едноименния разказ от сборника „Диви разкази“ на Николай Хайтов.

Филмовата панорама ще се проведе между 14 и 28 ноември. Киномания 2019 вече започна с първото издание на Танц Филм Фест, който предшества фестивала, затова и изданието се нарича 33 ½.

Сред акцентите в програмата е и „Нарисувай ми тъга“ – вечер на Тео Ушев. На 17 ноември от 19:00 ч. в зала 1 на НДК ще е българската премиера и единствена прожекция на филма му „Физика на тъгата“ по едноименния роман на Георги Господинов. Филмът имаше своята световна премиера на фестивала в Торонто, а вчера беше отличен със специална награда в категория „Късометражно кино“ от престижния международен фестивал.

В рамките на Киномания ще има Фестивал на френското кино,  в който зрителите ще могат да видят трилогията на режисьора Клод Льолуш – „Един мъж и една жена”, „Един мъж и една жена – 20 години по късно” и „Най-хубавите години от един живот”.
Програмата ще покаже дългоочакваните нови филми на Педро Алмодовар, Уди Алън, Андрей Кончаловски, Ксавие Долан и др.

Коментари