Радио Витоша

webcam

Новини

Кинофестивали се обединяват в онлайн събитие

Кинофестивали се обединяват в онлайн събитие

Дата: 28.04.2020 "We Are One: A Global Film Festival" ще продължи 10 дни и в него зрителите ще могат безплатно да гледат филми и друго съдържание, подбрано от организаторите
Image
Снимка: кадър YouTube

Повече от 20 филмови фестивали, включително тези на Берлин, Кан, Торонто и Венеция, обединяват усилия за общо онлайн събитие.

На 29-и май в YouTube започва "We Are One: A Global Film Festival" ("Ние сме едно: Глобален филмов фестивал").

В продължение на 10 дни безплатно ще бъдат излъчвани филми, след като заради пандемията бяха затворени кината, а най-големите филмови събития бяха отменени.

Програмата на глобалния филмов фестивал все още не е известна, но ще включва игрални, късометражни и документални филми, музика, комедия и разговори.

Поради финансови и правни съображения е малко вероятно да бъдат излъчени лентите, които трябваше да бъдат показани премиерно на планираните тази година фестивали.

Организаторите на фестивала се опитват по този начин да покажат единство и да насочат вниманието към усилията за борба с коронавируса и последствията от пандемията. Докато гледат безплатното съдържание зрителите ще бъдат призовавани да направят дарение за Световната здравна организация и нейните партньори в различните държави.

Коментари