Янко Янков: Радев знае защо е нужна охраната на Доган и Пеевски 08 юли, 2020

Охраната на Ахмед Доган и Делян Пеевски е назначена по закона за НСО, а президентът е ръководител на службата. Той трябва да е абсолютно наясно кои са причините, за да има такава охрана. Специалните служби докладват на него.

Тази теза защити в коментар за Dariknews зам.-председателят на ДПС Янко Янков по повод изявлението на Румен Радев.

Янков обяви още, че охраната от НСО е по законов ред и попита президента, че щом  не е необходима, да каже защо е така.

"Има неща, които са изключително конфиденциални за България, но сигурно това са неща, които трябва да се знаят от президента, от премиера, ръководителя на НСО, от ДАНС, от главния секретар на МВР, който участва в междуведомствената комисия, и ние да им имаме доверие на тези хора - щом са разрешили охрана, значи това е необходимо, важно е за националната сигурност на Република България. Ние имаме ли доверие на тези хора, или нямаме?!", изригна зам.-председателят на ДПС.

Янков коментира още, че съгласно закона, могат да се охраняват и други български граждани, на които животът е застрашен във връзка с националната сигурност. А президентът получава доклади от специалните служби и трябва най-добре да знае кои са тези хора. 

"Президентът иска да предпази себе си. Стига с този популизъм, с който само демагогстваме пред българските граждани. С медийни прояви не знам докъде ще докараме България по този начин", призова още зам.-председателят на ДПС.

Според Янков не отива на бивш министър като Христо Иванов подобна акция по море.

Членът на ръководството на ДПС апелира към българските политици да се държат по-сериозно и ги предупреди, че си играят с емоционалните реакции на хората.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини