Радио Витоша

webcam

Новини

Илон Мъск подаде контраиск срещу Twitter

Илон Мъск подаде контраиск срещу Twitter

Дата: 30.07.2022 Компанията пък настоява милиардерът да спази ангажимента си и да купи Twitter за 44 млрд. долара
Image
Снимка: БГНЕС

Илон Мъск предяви в петък искове срещу Twitter, като по този начин отвръща на иска на технологичната компания, която настоява милиардерът да спази сделката за придобиването ѝ за 44 млрд. долара.

Насрещният иск на Мъск беше подаден заедно с правна защита срещу твърдението на Twitter, че милиардерът е договорно обвързан да завърши сделката, която сключи през април, се казва в известие на съда в щата Делауеър.

Документът от 164 страници е представен като "поверителен", което означава, че документите не са достъпни за обществеността.

Правилата на съда обаче изискват от Мъск да представи публична версия на документите, в която търговските тайни или друга чувствителна информация са редактирани.

Съдията е разпоредил петдневен съдебен процес по делото на Twitter срещу Мъск, който да започне на 17-и октомври.

Шефът на Tesla ухажва борда на Twitter с оферта от 54,20 долара на акция, но след това през юли обяви, че "прекратява" споразумението им с твърдения, че фирмата го е подвела по отношение на броя на фалшивите и спам акаунти.

Twitter, чиято цена на акциите затвори на 41,61 USD в петък, се придържа към оценките си относно акаунтите, управлявани от софтуерни "ботове", а не от хора, и твърди, че Мъск си измисля оправдания, за да се откаже от договора.

Платформата на социалната медия призова акционерите да одобрят сделката, като насрочи гласуването за сливането за 13 септември.

"Ангажирани сме да приключим сливането на цената и при условията, договорени с г-н Мъск", заявиха главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал и председателят на борда на директорите Брет Тейлър в писмо до инвеститорите.

Милиарди долари са заложени на карта, но също така и бъдещето на Twitter, за който Мъск заяви, че трябва да позволява всякаква реч - позиция, която предизвика опасения, че мрежата може да бъде използвана за подстрекаване към насилие.

Коментари