Радио Витоша

webcam

Новини

Европейското по художествена гимнастика - през ноември

Европейското по художествена гимнастика - през ноември

Дата: 04.06.2020 Определиха нови дати и за шампионатите по спортна гимнастика
Image
Снимка: БГНЕС

От европейската централа обявиха датите за провеждане на Европейското първенство по художествена гимнастика. То ще се състои в Киев, Украйна, от 26-и до 29-и ноември. Състезанието беше отложено заради пандемията от коронавирус. Първочално то трябваше да се проведе между 21-и и 24-и май.

Изпълнителният комитет по европейска гимнастика в сътрудничество с местните организационни комитети се съгласи с предложенията за нови дати за отложените заради коронавируса шампионати на Стария континент през 2020 година.

Така Европейският шампионат по спортна гимнастика за мъже ще се проведе в Баку, Азербайджан от 9-и до 13-и декември, а след него, между 17-и и 20-и декември, ще се състои и европейското по спортна гимнастика за жени.

Здравното министерство разреши мачовете с публика

Форматът на европейските първенства остава същият като първоначално планирания, включително местата, които осигуряват олимпийски квоти.

Президентът на европейската гимнастика Фарид Гайбов заяви, че от Изпълнителния комитет ще продължат да следят ситуацията с развитието на пандемията и ако на по-късен етап тя отново се усложни, ще бъдат взети мерки. "Здравето на гимнастиците, треньорите, зрителите остава основната ни грижа", каза той.

Коментари