Корейци отнеха титла на Taylor Swift 06 март, 2021

Международната звукозаписна федерация (IFPI) обяви списъка си с глобални артисти на отминалата година. След като през 2019 г. класацията беше оглавена от Taylor Swift, този път тя е изместена от корейската бой банда BTS.

“Те са глобален феномен. Артистите имаха поредната изключителна година, с три нови албума. Те демонстрираха непрекъсната способност да споделят по креативен и вълнуващ начин своята история с феновете от цялото земно кълбо. BTS наистина показаха, че силата на музиката е в радостта и щастието, които тя носи на хората по целия свят", заяви Frances Moore, главен изпълнителен директор на IFPI, по повод на обявяването на носителя на титлата „Глобален артист за 2020“.

BTS оглавяват тази класация, след като завършиха втори през 2018 г. и седми през 2019 г. Престижното отличие се присъжда за първи път на корейски изпълнители и на артисти, които изпълняват предимно песни на език, различен от английския.

В топ 10 на тази година се подреждат още Swift, Drake, The Weeknd, Billie Eilish, Eminem, Post Malone, Ariana Grande, покойният Juice WRLD и Justin Bieber.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини