Едно и също ли са виртуалните и електронните спортове 31 юли, 2020

Електронните и виртуални спортове са две от най-динамично развиващите се индустрии в последното десетилетие. Много хора са убедени, че между двата типа дисциплини няма разлика, но това съвсем не е така.

еСпротове

Електронните спортове представляват отборно или индивидуално състезание, като поле за изява са някои от най-популярните заглавия в света на електронните игри. Вероятно няма човек, който да не е чувал името поне на една от тях: Star Craft, World of Warcraft, CS: GO, Dota 2, League of Legends, FIFA, и пр. При някои от тях говорим стратегически игри на карта, а при други – за стрелкови мисии.

И в двата случая обаче целта е ясна – победа за единия от двамата участници, независимо дали битката се провежда между двама индивидуални играчи, или от цели отбори. В този смисъл развръзката се решава изцяло от уменията, представянето и късмета на състезателите. Тук елементът на случайността присъства само доколкото можем да говорим за такъв и в състезанията по стандартни спортове.

Виртуални спортове

Виртуалните спортове са електронни дисциплини, които представляват аналог на конвенционални спортове. Може да намерите много разнообразни примери както за най-популярните игри, така и за по-малко известните дисциплини. Виртуални аналози има на футбол, баскетбол, волейбол, крикет, колоездене, надбягвания с хрътки и коне, тротинг, спийдуей и пр.

Същественото тук е, че говорим изцяло за компютърна симулация. В този смисъл развръзката в дадена среща се определя на случаен принцип от така наречен RNG – Random Number Generator. Късметът има огромно значение тук, а за определени закономерности можем да говорим само дотолкова, доколкото такива се забелязват при вероятностите в казино игрите. Това е повод много анализатори да твърдят, че виртуалните спортове имат повече общо с рулетката и ротативките, отколкото с истинските спортове.

Защо са толкова популярни

Развитието на виртуалните и електронни спортове е логична последица от напредъка на високите технологии. За широката им популярност обаче съществен принос има и интересът, който букмейкърите проявяват към тях. В последните години те станаха предпочитан пазар за залози и хазартните сайтове започнаха да им отделят специално внимание. Играчите в нашата страна също могат да се докоснат до този тип прогнози. Сайтът на българския букмейкър WINBET, например, предлага не една, а цели две секции с виртуални спортове, както и възможността да прогнозирате развръзката на мачовете от големите турнири по електронни спортове. 

За електронните спортове дори може да се възползвате от щедри бонуси, за които може да прочетете в сайта за професионални анализи на букмейкъри – Nostrabet. Стартовата оферта на букмейкъра ще добави повече средства към сметката ви, с които да играете. Имайте предвид обаче, че за да я получите, трябва да използвате определен бонус код, а този код за Уинбет се мени често и е добре да следите за неговата актуалност.

Обърнете внимание, че повечето спортни промоции ще ви позволят да използвате бонус средствата за залози на еСпортове, но не и на виртуални дисциплини. Това е така поради голямата доза случайност, характерна за аналозите на стандартните спортове. 

За кого са интересни

Трябва да отбележим, че и двата типа дисциплини предлагат несравнимо забавление на своите почитатели, а най-хубавото е, че мачове се провеждат всеки ден. За да има се насладите, не е нужно да влагате допълнителни средства в оборудване, защото игрите могат да се следят директно в сайтовете за залози.

Популярността на двата типа игри до голяма степен се дължи и на факта, че се играят изцяло електронно. Това значи, че провеждането на срещите не зависи от климатичните промени, от графика на никое първенство или от контузиите на играчите. Независимо дали обичате да залагате, или само да гледате, еСпортовете и виртуалните аналози на истинските дисциплини ще ви донесат приятни мигове.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини