Радио Витоша

webcam

Новини

Ed Sheeran се завръща с новия си сингъл 'Bad Habits'

Ed Sheeran се завръща с новия си сингъл 'Bad Habits'

Дата: 25.06.2021 В края на 2019 Sheeran бе награден с първата някога награда на Official Chart Company, ‘No.1 Artist of the Decade’.
Image
Снимка: Орфей Мюзик

Ed Sheeran официално се завръща с новия сингъл ‘Bad Habits’ придружен от режисирано от Dave Meyers официално видео.

Прекарвайки последните няколко години извън светлината на прожекторите след двугодишното, разбиващо рекорди турне Divide tour и пристигането на първата си дъщеричка, Ed Sheeran маркира официалното си завръщане с еуфоричния ‘Bad Habits’.

Sheeran е артист, който се мотивира от несъответствието, а днешното издание се явява нещо неочаквано и все пак изцяло негово; свидетелство за артист с напредничаво мислене, който продължава да предизвиква изкуството си в различни измерения.

Движейки се напред със забързано темпо, лятно звучене, паралелно с безценната си китара и трак, който канализира бягаща от реалността енергия, Ed съвместно написа и продуцира ‘Bad Habits’ с дългогодишните си колаборатори Johnny McDaid (‘Shape of You’) и FRED (No.6 Collaborations Project).

В придружаващото официално видео, режисирано от Dave Meyers (Billie Eilish, Kendrick Lamar), виждаме Ed както никога преди, изобразен като вампирски алтер его персонаж.

Заменяйки отличителната си рижава коса за избеляла и зъбите си за вампирски такива, наративът с черен хумор служи като метафора за лошите навици, а Ed се впуска в дива вечер навън с новата си групичка същества преди да се преобрази отново в истинския себе си на следващата сутрин – рижавата коса е непокътната с изгряването на слънцето над него.

Ed Sheeran казва – “Чудесно е да се завърна с новия си сингъл. Исках видеото на Bad Habits да се разиграва според естеството на навиците по фантастичен начин, затова реших да са вампири. Беше мега забавно да вляза в ролята, с изключение на височините (това не беше толкова забавно). Насладете се x”

За да отпразнува изданието, тази вечер Ed ще изпълнява на живо от стадиона на Ipswich Town, Portman Road, за шоуто в TikTok UEFA Euro 2020.

Режисиран от дългогодишния колаборатор на Ed, Emil Nava, и с глобален стрийм в TikTok (@edsheeran) от 9pm BST (23:00 ю. бел.прев.), предстоящият сет ще включи редица от любими на феновете песни в допълнение на първото изпълнение на живо на ‘Bad Habits’.

‘Bad Habits’ е първото официално издание на Sheeran от No.1 албума насам в Обединеното Кралство ‘No.6 Collaborations Project’ през 2019 г.

Страничният проект, който се случваше независимо от продължението на албума, показа как Ed обединява сили с любимите си музикални артисти – зашеметяващ брой от 22-ма от тях – включващ Cardi B, Bruno Mars, Camila Cabello, Eminem и Travis Scott. Само за седмици проектът пожъна 3 No.1 сингъла в ОК, ‘I Don’t Care’ с Justin Bieber, ‘Beautiful People’ feat. Khalid и ‘Take Me Back To London’ feat. Stormzy.

Миналият месец Ed беше главен изпълнител на музикалния фестивал на Radio 1, Big Weekend, с ексклузивно изпълнение с цяла банда, заснето в Snape Maltings, Suffolk. През същия месец той бе обявен и като новия спонсор за тениски за първите мъжки и женски екипи на любимия футболен клуб, Ipswich Town.

Ed Sheeran в момента записва новия си албум.

Коментари