Делян Пеевски е най-щедрият дарител според 15.5% от хората 05 юни, 2020

Депутатът Делян Пеевски е най-щедрият дарител според хората. Това показват данните от социалогическо проучване, направено от "Сова Харис". То е извършено в периода 29 май – 3 юни 2020 г. сред 1000 респондента.

Гражданите са посочили трима, които са проявили най-голяма щедрост като дарители. Така на първо място е посочен именно Пеевски със 15, 5 %. На второ място се нареджда Кирил Домусчиев с 6,1 на сто. Останалите в класацията са Кубрат Пулев, Веселен Марешки, както и големи компании, но с по-скромни резултати в анкетата.

"Като особено значими се открояват жестовете на депутата от ДПС. Знаем, че у нас успелите в бизнеса по принцип не се ползват с обществена симпатия. В случая виждаме нова реакция както от страна на бизнесмените с проява на щедрост и солидарност, така откликване на много хора с положително отношение към конкретния жест.", анализира шефът на "Сова Харис".

Дарението на Пеевски за „Левски“ е като респиратор за болен, отсече Тити

Иначе проучването показва още, че премиерът Бойко Борисов остава с най-висок рейтинг в държавата сред лицата в политиката и продължава да води по доверие пред Румен Радев, който като президент по традиция събираше одобрение. В момента той събира 38% от одобрението, докато Радев има 35%. Това е най-ниското равнище за държавен глава.

В началото на кризата, когато се изграждали мерките, одобрението към ГЕРБ били достигнало изключително високо ниво. По думите на Тончев управляващата партия продължава да разполага с комфортна преднина от 22% доверие спрямо 11% за основния й опонент БСП.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини