Джоди Фостър не е искала да играе Кларис Старлинг в продължението на "Мълчанието на агнетата" 16 Февруари, 2021

58-годишната Джоди Фостър, която играе стажантката във ФБР в емблематичния филм на Джонатан Дем „Мълчанието на агнетата“ от 1991 г., отхвърлила възможността да повтори ролята в продължението „Ханибал“ на Ридли Скот от 2001 г., в което Джулиан Мур се появи като Кларис. Фостър признава, че е имало разговори за завръщането й, но за нея тази част е в миналото.

Говорейки в подкаста "Happy Sad Confused", тя каза: "Имаше някои неща през годините, но и двамата с Джонатан бяхме разочаровани, че не направихме продължението. Никога не съм го гледала."

„Мълчанието на агнетата“ празнува 30-годишния си юбилей през януари 2021 г. Филмът имаше комерсиален успех и спечели наградите "Оскар" в основните пет категории. Антъни Хопкинс наскоро призна, че е смятал, че филмът ще бъде „детски“, преди да прочете сценария. 83-годишната звезда си спомни: „Бях в Лондон през 1989 г., и се занимавах с пиесата „Мадам Бътерфлай“. „Моят агент изпрати сценарий. Той каза:„ Защо не прочетеш това? Казва се „Мълчанието на агнетата“. Казах: „Това детска приказка ли е?

"Беше горещ летен следобед и сценарият дойде и аз започнах да го чета. След 10 страници се обадих на моя агент. Казах:" Това реално предложение ли е? Искам да знам. Това, което чета е много добро".

Хопкинс признава, че е бил „изнервен“ от ролята на американски сериен убиец като британски изпълнител.

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини