Denzel Washington за шамара: Дяволът го накара 03 април, 2022

Denzel Washington за първи път коментира шамара, който Will Smith удари на комика Chris Rock на сцената на наградите “Оскар”. Според актьора “по някаква причина, Дяволът се всели в него онази вечер”.  

Smith излезе на сцената миналата неделя и зашлеви Rock, който се пошегува с обръснатата глава на Jada Pinkett Smith. Както е известно, съпругата на звездата от “Лоши момчета” страда от заболяване, което причинява изтъняване и окапване на косата. След шамара Smith няколко пъти подвикна от мястото си към комика “Не произнасяй името на жена ми с мръсната си уста”. 

След инцидента набързо бил пуснат рекламен блок и в този момент Washington отишъл при Smith и двамата се помолили, разказа актьорът в разговор с пастор T.D. Jakes по време на религиозно събитие в Шарлот. 

Washington отказа да разкрие за какво още си е говорил със своя провинил се колега, който обяви в петък, че се отказва от членството си в Академията за кинематографично изкуство и науки. 

“Не искам да кажа за какво говорихме, но божията милост е във всеки от нас. Кои сме ние, че да съдим? Не знам подробности за тази ситуация, но знам, че единственото решение беше молитвата”, каза Washington и добави “Хората казват, че когато Дяволът не ти обръща внимание, значи правиш нещо грешно… И обратното, когато Дяволът дойде при теб, може би е защото той (Smith) се опитва да направи нещо правилно. Но каквато и да е причината, Дяволът го завладя онази вечер”. 

Именно Washington предупредил Smith преди церемонията да внимава, защото “в най-върховия ти момент Дяволът идва за теб”. Smith спечели “Оскар” за най-добър актьор за ролята си в “Методът Уилямс” малко след шамара и в речта си се извини за действията си, макар и не директно към жертвата си. През сълзи той каза, че “любовта те кара да правиш откачени неща”. На следващия ден той публикува в социалните мрежи извинение, адресирано до Chris Rock. 

През седмицата испанският режисьор Pedro Almodóvar, който беше в публиката на церемонията, критикува остро Smith. Той каза, че актьорът е звучал от сцената като лидер на култ и добави: “Не защитаваш семейството си с юмруци и не, Дяволът не се възползва от важни моменти, за да си върши работата. Всъщност, Дяволът не съществува”.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини