Радио Витоша

webcam

Новини

Denzel Washington за шамара: Дяволът го накара

Denzel Washington за шамара: Дяволът го накара

Дата: 03.04.2022 Актьорът се помолил заедно със Smith, след като последният удари шамар на Chris Rock на сцената на наградите "Оскар"
Image
Снимка: БГНЕС

Denzel Washington за първи път коментира шамара, който Will Smith удари на комика Chris Rock на сцената на наградите “Оскар”. Според актьора “по някаква причина, Дяволът се всели в него онази вечер”.  

Smith излезе на сцената миналата неделя и зашлеви Rock, който се пошегува с обръснатата глава на Jada Pinkett Smith. Както е известно, съпругата на звездата от “Лоши момчета” страда от заболяване, което причинява изтъняване и окапване на косата. След шамара Smith няколко пъти подвикна от мястото си към комика “Не произнасяй името на жена ми с мръсната си уста”. 

След инцидента набързо бил пуснат рекламен блок и в този момент Washington отишъл при Smith и двамата се помолили, разказа актьорът в разговор с пастор T.D. Jakes по време на религиозно събитие в Шарлот. 

Washington отказа да разкрие за какво още си е говорил със своя провинил се колега, който обяви в петък, че се отказва от членството си в Академията за кинематографично изкуство и науки. 

“Не искам да кажа за какво говорихме, но божията милост е във всеки от нас. Кои сме ние, че да съдим? Не знам подробности за тази ситуация, но знам, че единственото решение беше молитвата”, каза Washington и добави “Хората казват, че когато Дяволът не ти обръща внимание, значи правиш нещо грешно… И обратното, когато Дяволът дойде при теб, може би е защото той (Smith) се опитва да направи нещо правилно. Но каквато и да е причината, Дяволът го завладя онази вечер”. 

Именно Washington предупредил Smith преди церемонията да внимава, защото “в най-върховия ти момент Дяволът идва за теб”. Smith спечели “Оскар” за най-добър актьор за ролята си в “Методът Уилямс” малко след шамара и в речта си се извини за действията си, макар и не директно към жертвата си. През сълзи той каза, че “любовта те кара да правиш откачени неща”. На следващия ден той публикува в социалните мрежи извинение, адресирано до Chris Rock. 

През седмицата испанският режисьор Pedro Almodóvar, който беше в публиката на церемонията, критикува остро Smith. Той каза, че актьорът е звучал от сцената като лидер на култ и добави: “Не защитаваш семейството си с юмруци и не, Дяволът не се възползва от важни моменти, за да си върши работата. Всъщност, Дяволът не съществува”.

Коментари