The Voice | Magic FM&TV | Витоша | Веселина
гледай слушай

Радио Витоша

webcam

Новини

Броят на чуждестранните туристи в София се е увеличил с 82%

Броят на чуждестранните туристи в София се е увеличил с 82%

Дата: 23.04.2019 Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на 6-ата годишна среща на Националния борд по туризъм.
Image

С 82% се е увеличил броят на чуждестранните туристи в София през последните 10 години. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на откриването на 6-ата годишна среща на Националния борд по туризъм.

„За последните години София се развива устойчиво като туристическа дестинация с ясна визия. София не е само административният център на България, София е млада столица, но и древен град с хилядолетна история. По своята история тя се нарежда наравно с древните европейски столици Рим и Атина и туристите виждат това“, заяви Фандъкова.

Тя посочи, че София се е превърнала и в дестинация на конгресен туризъм. „Факторите за развитие на града като туристическа дестинация са много, но важна е и инфраструктурата и изграждането на транспортните връзки“, каза още тя.

Фандъкова посочи, че за периода от 2008 г. до 2018 г. нарастват както броят на нощувките, така и броят на туристите. „С 82% се е увеличил броят на чуждестранните туристи през последните 10 години. За 2018 г. спрямо 2017 г. имаме ръст на чуждестранните туристи с 4%, като най-много идват от Германия, Великобритания, Израел, Франция и др.“, посочи Фандъкова.

Коментари