Бионсе стана изпълнителката с най-много награди "Грами" в историята 15 март, 2021

Бионсе стана изпълнителката с най-много награди "Грами" в историята, след като в неделя вечер изпревари Алисън Краус, която държеше рекорда досега, съобщи Асошиейтед прес. Тя получи цели три награди, с които вече има 28. Тя спечели в категориите за най-добро R'N'B изпълнение за "Black Parade", за най-добро музикално видео за "Brown Skin Girl" (в което е с деветгодишната си дъщеря Блу Айви) и за най-добра рап песен за "Savage".

Тейлър Суифт взе приза за албум на годината в неделя. Тя беше наградена за албума си "Folklore". 31-годишната Суифт стана първата изпълнителка, която взима наградата за албум на годината за трети път. Наградата за запис на годината отиде у Били Айлиш за "Everything I Wanted".

Американската певица H.E.R. получи "Грами" в категорията песен на годината. 23-годишната изпълнителка взе наградата за песента си "I Can't Breathe", написана в отговор на протестите "Черните животи имат значение" в САЩ миналото лято. Наградата "Грами" за най-добър млад изпълнител получи Megan Theе Stallion. 26-годишната изпълнителка от Тексас беше наградена и за рап изпълнение за "Savage" с участието на Бионсе.

Хибридната церемония включваше както изпълнения на живо, така и предварително записани, и се проведе без обичайното присъствие на изпълнители и представители на звукозаписната индустрия.

Въпреки очакванията на мнозина южнокорейската момчешка формация BTS не успя да стане първата кей-поп група с "Грами". Те отстъпиха пред Lady Gaga и Ariana Grande, които получават приза в категорията за най-добро изпълнение на група за сингъла си "Rain on Me".

 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини