„Мей червената панда“ идва през март в кината 18 ноември, 2021

На 11 март 2022 година ще освободим дивата си страна с Мей червената панда на Дисни и Пиксар. Най-новата оригинална продукция от създателите на отличените с „Оскар“ за най-добър анимационен филм Отвътре навън и Феноменалните ни предлага забележителен, изпълнен с много въображение и хумор, нетипичен поглед към порастването.

Мей червената панда ни запознава с Мейлин Лий – непохватно, но самоуверено 13-годишно момиче, което носи каквото си иска, казва каквото си иска и няма време за размотаване. Тя е хваната в капана на бушуващите хормони, разкъсвана между хаоса на тийнейджърската възраст и трудно изпълнимата роля на изрядна дъщеря – властната ѝ майка Минг, която е меко казано загрижена, вечно ходи по петите ѝ и никога не е далеч от нея, което не е особено приятна ситуация за който и да е тийнейджър. На всичкото отгоре Мей открива забележими промени в интересите си и най-вече, в тялото си, но тя се е настроила за най-хубавата година в своя живот и нищо на света няма да я помрачи. Един ден обаче, в огледалото Мей не вижда не себе си, а една голяма и пухкава червена панда. Дребен факт, пропуснат да бъде споменат от семейството й – нейните предци са имали специална мистична връзка с тези животни и всеки път, когато се развълнува и изпитва силни емоции (което, за тийнейджър като нея, е практически непрекъснато), Мей се преобразява.

А животът у дома и в училище така и така не е лесен, какво остава, ако непрекъснато се превръщаш в див звяр. Ще успее ли Мей да намери баланса и да държи под контрол дивата си страна? И по-важното, ще се приеме ли такава, каквато е, и ще може ли да убеди майка си, че вече е голямо момиче, което може да се грижи за себе си?

Режисьор и сценарист на Мей червената панда е Доумий Ши, която спечели „Оскар“ за късометражния Bao на Пиксар и студиото няма никакви колебания дали да подкрепи Ши и за пълнометражния ѝ дебют. Един от хората, които твърдо застават зад проекта е Пийт Доктър (В небето, Отвътре навън, За душата), който е вдъхновен от различния подход на Ши и я окуражава да запази няколко изненади и обрати в сюжета. Ши споделя, че филмът отразява някои специфични елементи от нейната култура, но темите за порастването и семейството са универсални и вярва, че Мей червената панда ще спечели любовта на хората по цял свят.

Оригинален и смел, изпълнен с редица странности, много енергия и изненади, Мей червената панда обещава поредното незабравимо приключение на Дисни и Пискар, което успява по неподправен начин да ни забавлява, да провокира въображението и да докосне сърцата на малки и големи.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини