Радио Витоша

webcam

Новини

Без планов прием в болниците при 120 случая на 100 хиляди души

Без планов прием в болниците при 120 случая на 100 хиляди души

Дата: 25.10.2020 Преустановява се и плановата оперативна дейност в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население.
Image
Снимка: pexels.com

От днес, със заповед на министъра на здравеопазването, лечебните заведения в областите със заболеваемост над 120 души на 100 хияди население преустановяват плановия прием и плановата оперативна дейност. Всички лечебни заведения в съответните области са задължени да разкрият ковид структури с минимум 10% от общия брой легла, с които разполагат. 

Преустановява се и плановата оперативна дейност в болниците в областите със заболеваемост от 60 до 119 души на 100 хиляди население. В тези лечебни заведения са задължени да разкрият ковид структури с минимум 5% от общия брой легла, с които разполагат. 

Забраната за планов прием и планова оперативна дейност не се отнася за извършването на дейностите, свързани с трансплантацията на органи, тъкани и клетки, диагностиката и лечението на пациенти с онкологични и онкохематологични заболявания, дейностите по асистирана репродукция и ражданията. 

Коментари