Квартали в София остават без топла вода 17 юли, 2021

Планирано спиране на ТЕЦ "София Изток" ще засегне няколко столични квартала. То ще бъде от 2-и до 11-и август и ще засегне 6274 абонатни станции. В същото време, от 2-и до 9-и август, ще бъде преустановена работата и на топлорайон "София".

Спирането на топлоподаването ще засегне кварталите, които се захранват от ТР "София Изток" и ТР "София" - кв. "Яворов", кв. "Гео Милев", кв."Изток", кв. "Изгрев", кв. "Лозенец", ж.к. "Динабад", ж.к. "Младост 1, 1А, 2, 3 и 4.; кв. "Витоша", ж.к. "Дружба" 1 и 2, както и участък от централната градска част.

Основната причина за спирането на ТЕЦ "София Изток" е нуждата от изпитание на газопровода от газоразпределителна станция "Казичене" до централата.

Съгласно нормативната уредба "Топлофикация София" е длъжна да прави това веднъж на десет години. По план следващата година предстои същото изпитание и за вътрешните газопроводи в централата.

За да минимизира неудобството, дружеството ще използва това спиране, за да обедини двете проверки. Така ще се избегне преустановяване на работата на централата през 2022 г. По време на тазгодишното спиране ще бъдат извършени и ремонтни дейности по топлопреносната мрежа.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини