Радио Витоша

webcam

Новини

9 нови случая на коронавирус

9 нови случая на коронавирус

Дата: 12.03.2020 Установени са нови 9 положителни проби за коронавируса от 99 изследвани лица, съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Всички те са от София.
Image

Установени са нови 9 положителни проби за коронавируса от 99 изследвани лица, съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Всички те са от София.

Те са с най-различна история и различни възрастови групи, каза той на редовния брифинг, започнал малко след 17 ч. днес. Сред тях са 4-ма, които са карантинирани в Белодробната клиника. Те са без клинични оплаквания.

Пробите са взети и от амбулаторни пациенти, които вече са извикани – двама за ВМА, едната е лежаща, болна. Тя е от компанията на предишната положителна проба, заедно са били на почивка, на тези конгреси, каза Мутафчийски.

Втората приета от групата, която е Лондон-Испания, е в по-тежко състояние - има двустранна бронхопневмония, докато колежката ѝ е в леко състояние. Състоянието на другите е задоволително, съобщи той.

Работи се по издирването на хората, които са били в контакт с 9-те лица, сигурно повече от 200 души, които не могат да се установят за един час, каза Мутафчийски.

Коментари