Ето и първите финалисти на Евровизия 19 май, 2021

Приключи първият полуфинал на най-престижния и най-големия песен конкурс Евровизия 2021. 16 държави взеха участие в първата вечер, но само 10 от тях продължават към големия финал, който ще се проведе в събота, 22-и май. Страните, чиито изпълнения ще гледаме отново след 4 дни са Норвегия (TIX), Израел (Eden Alene), Русия (Manizha), Азербайджан (Efendi), Малта (Destiny), Литва (The Roop), Кипър (Elena Tsagrinou), Швеция (Tusse), Белгия (Hooverphonic) и Украйна (Go_A).

Германия (Jendrik), Испания (Blas Canto), Франция (Barbara Pravi), Великобритания (James Newman), Италия (Maneskin) и Нидерландия (Jeangu Macrooy) не участваха в полуфиналите. Техните представители ще видим директно във финалната част на конкурса на 22-и май, събота.

Първата състезателна вечер започна с участието на победителя от Евровизия 2019 Duncan Laurence, който изпълни последния си хит с участието на Armin Van Buuren "Feel Something". В България тази песен се излъчва активно в ефира на радио и телевизия The Voice.

Финалът на вечерта бе поставен с изпълнението на Davina Michelle и песента "The Power of Water", която бе придружена с невероятни визуални ефекти.

Снощи от България нямаше възможност да се гласува тъй като нашият представител Виктория участва във втория полуфинал на 20-и май. Тя ще изпълни песента "Growing Up Is Getting Old" и за нея могат да гласуват всички, които в конкурсната вечер се намират извън територията на страната ни и разполагам с мобилен номер на някоя от другите държави-участнички в конкурса.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини