Вижте победителите в нощта на Оскарите 26 април, 2021

"Земя на номади" спечели "Оскар" за най-добър филм. Франсис Макдорманд взе наградата за най-добра актриса за "Земя на номади", а Сър Антъни Хопкинс взе статуетката за най-добър актьор за филма "Бащата".

Първата статуетка за вечерта отиде при Емералд Фенел. Британката спечели "Оскар" за най-добър оригинален сценарий за филма "Момиче с потенциал", който има общо 5 номинации.

Наградата за „Адаптиран сценарий” отиде при Кристофър Хемптън и Флориан Зелър за сценария на „Бащата”.

Томас Винтерберг заслужи наградата за "Най-добър чуждоезичен филм" за "Още по едно".

Призът на американската филмова академия за най-добър актьор в поддържаща роля отива при Даниел Калуя за "Юда и черният месия". Там Калуя се превъплъщава в образа на Фред Хамптън - лидера на "Черните пантери" в Чикаго.

Две статуетки получи екипът на „Ма Рейни: Майката на блуса”. Първата бе за „Най-добри костюми”, а втората за "Най-добър грим и прически".

Клоуи Джао получи наградата за "Най-добър режисьор" за "Земя на номади". В него се разказва за финансово затруднени хора, живеещи във ванове, които пътуват из Америка и се захващат с различни работи в опит да свържат двата края.

Филмът „Без звуци в живота” спечели наградата за „Най-добър звук”.

„Двама далечни непознати” се пребори за наградата за „Най-добър късометражен игрален филм”. "Най-добър късометражен анимационен филм" спечели "Ако нещо се случи, обичам те!"

Наградата за визуални ефекти отиде при "Тенет" на Кристофър Нолан.

Мария Бакалова не успя да спечели Оскара за поддържаща роля. Статуетката спечели Юн Йо-Джонг за "Минари". Тя е първата корейка, номинирана за актьорска награда от американската филмова академия.

Американският актьор Брад Пит оприличи Мария Бакалова на Мерилин Монро и заяви, че ще бъде голяма звезда някой ден. Той заяви това при представянето на номинираните в категорията.

"Най-добра кинематография" спечели "Манк".

Композиторите Трент Резнър, Атикъс Рос и Джон Батист спечелиха награда "Оскар" за оригинална музика за филма "За душата".

H.E.R. спечели наградата "Оскар" за най-добра песен от филм с "Fight for You" от "Юда и черният месия".

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини