Наръчник за новаци: Как се залага на спортни събития 30 март, 2021

Вече сме се запознали със различните видове пазари за залози

Всички новаци може да минават през сходни грешки. Именно за лошите навици при спортните залози ще дискутираме в следващите редове.

Може да избягвате опасните спортове

Под термина „опасни спортове“, ние имаме на предвид лесните за манипулиране. Към тях спадат индивидуалните спортове, тъй като там е нужно да се пробие само един човек. Противно на всеобщото българско мнение, футбола е доста труден за манипулиране, тъй като е абсурдно да се влияе върху 11 или дори 14 човека. 

Колкото по-малка е лигата на която можете да залагате, толкова е по-голям шансът да попаднете на измама. За това е добре да се концентрирате само върху топ първенствата в света, където играчите и треньорите не биха рискували милионите си приходи за краткосрочна изгода.

Може да заложите на стакинг стратегия за управление на бюджета

За да печелите от спортни залози, вие ще се нуждаете от огромна доза късмет. Дори и най-успешните играчи са изпитвали дълги и болезнени серии с неуспехи. По тази причина, първото на което трябва да се научите е, как да управлявате правилно своя бюджет. Никога не залагайте голям процент от капитала си на една единствена среща. 

Ако играете с малки суми и депозирате ежемесечно пари, може да залагате по 25% от парите в сметката си на един мач. При 4 поредни неуспеха, вашата сметка ще се изпразни, но пък шансът за това не е особено голям. Ако пък натрупате по-голяма печалба или решите да направите по-голям депозит, този процент трябва да е значително по-малък. Например: покер играчите никога не рискуват повече от 2 процента от своя банкрол за един турнир. Същата стратегия може да се приложи и при залозите на спорт, но само ако имате по-голям бюджет. 

Може да решите на кой спорт ще залагате

Букмейкърите предлагат десетки различни спорове, но няма как да разбирате от всички. Дори и спортните журналисти не могат да следят целия информационен поток и си имат отделни ресори. Ако сте решили да залагате на баскетбол, може да се фокусирате върху двете най-големи първенства: НБА и Евро лигата и да опитате да извлечете предимство пред букмейкърите. Ние ви препоръчваме да потърсите по-нишов спорт, тъй като букитата също не разполагат с толкова голям ресурс, чрез който да гарантират перфектни изчислени коефициенти за всички мачове по-света. Има доста печеливши играчи, залагащи единствено на някой електронен спорт или пък на по-малко популярните хандбал, водна топка или нещо подобно. 

Научете различните възможности за залог

Скучния залог да краен изход далеч не е единствения вариант, на който да рискувате своите пари. Трябва да познавате всички възможно вариации. Професионалистите в сферата отделят десетки часове в проучвания за всяка среща и търсят залога с най-добра стойност Естествено, още не се е родил човекът, който ще познае резултата от все един мач, но основната цел на опитните комарджии е да бъдат успешни в дългосрочен план. 

Не залагайте на всичко

Нека не се лъжем, всички сме залагали на футзал от Никарагуа в четвъртък следобед. Удобството, което ни осигуряват мобилните приложения на букмейкърските сайтове, ни дава възможност за изгледаме мач от юноши до 17 години Литва по време на скучната лекция. Трябва ли обаче задължително да потърсим над 1.5 гола през първото полувреме? Това вероятно е една от най-големите грешки, които неизменно ще доведе до загуба на пари. Винаги е по-добре да се ползва добре проучен залог, отколкото да „хвърляте“ малки суми на мачове, с цел да загубите поредните 5 минути.

"Радио Витоша" ЕООД не носи отговорност за дейността на сайта, който е информационен относно дейността на сайтовете, организиращи хазартни игри, за съдържанието на сайта, за други сайтове чрез препратките, които съдържа и пр. 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини