Радио Витоша

webcam

Новини

59 милиона лева връщат на клиенти на "Топлофикация София"

59 милиона лева връщат на клиенти на "Топлофикация София"

Дата: 08.06.2020 Абонатите, които заплащат потреблението си по реален месечен отчет, приспадане ще има още с първата възможна фактура
Image
Снимка: БГНЕС

Изчислените суми за възстановяване по договорите за доставка на природен газ за периода 5 август 2019 г. - 31 март 2020 г. са получени от "Топлофикация София" в рамките на проект на споразумение от "Булгаргаз".

Сумата, която е посочена в документа и дружеството следва да получи е 59 милиона лева с включени лихви и ДДС.

"Очакваме КЕВР да утвърди ретроактивна цена на топлинната и електрическата енергия за същия период, за да направим съответните преизчисления. Тъй като дружеството произвежда и електрическа енергия, то част от посочената сума ще бъде възстановена на фонд "Сигурност на електроенергийната система", обясниха от "Топлофикация".

Съгласно промените в закона в 30-дневен срок след получаване на сумата от "Булгаргаз" столичната "Топлофикация" ще извърши преизчислението на сметките на своите клиенти.

Топлинната енергия поевтинява с 14%

За абонатите, които заплащат потреблението на топлинна енергия в имотите си по реален месечен отчет, ще бъде направено приспадане на дължимите суми с първата възможна фактура. Ако сумата е по-голяма, приспадането ще продължи до нейното изчерпване.

За клиентите, които заплащат прогнозно месечно потребление, ще бъде направено преизчисляване и възстановяване на сумите в годишната изравнителна сметка, която предстои те да получат до 15-и юли.

Коментари