Хуманоидът Optimus влиза в производство 21 юни, 2024

Оптимус Праим донесе милиарди на Paramount за седемте серии от 2007 г.  Това име избра Илън Мъск за своя хуманоиден робот - Optimus. Той скоро трябва да застане на поточната линия, на която се сглобяват автомобили.

Милиардерът, който убеди акционерите, че трябва да му изплатят бонуси в размер на $56 млрд. в акции, увери, прогресът в развитието на роботите е „много силен“. Но по-важното е, че планира да разгърне „над хиляда“ – или потенциално „няколко хиляди“ – робота Optimus в заводите на Tesla до края на 2025 г.

Той разкри още, че хуманоидният робот ще премине „една основно хардуерна ревизия“ по-късно тази година. По време на акционерната среща в средата на юни Мъск показа и видео на роботи (два), работещи автономно в завода. Той твърди, че „няколко други се движат свободно в офисите ни в Пало Алто“.

След като премине въпросната хардуерна ревизия, определен брой роботи ще бъдат пуснати в завода в Тексас, където тестовете ще продължат. Крайната цел е до края на следващата година да има „над хиляда, може би няколко хиляди“ Optimus робота в заводите на марката.

Каква дейност ще извършват, това не е ясно, но Tesla казва, че Optimus е идеален за извършване на „небезопасни, повтарящи се или скучни задачи“.

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини