"Отвътре навън 2" оглави боксофиса с гръм и трясък 17 юни, 2024

Този уикенд станахме свидетели на огромния дебют на филма "Отвътре навън 2" на Disney и Pixar. Според оценките на студиото от неделя анимационното продължение е спечелило 155 млн. долара от продажбата на билети в 4 440 киносалона в САЩ и Канада.

Това е вторият най-голям премиерен уикенд в почти 29-годишната история на Pixar и вторият най-голям анимационен премиерен уикенд в историята (след 182,7 млн. долара на старта на "Невероятните 2" през 2018 г.). Той е и най-големият за 2024 г., в която не е имало филми с дебют над 100 млн. долара. С приблизително 140 млн. долара от международни прожекции, "Inside Out 2" има зашеметяващ и рекорден глобален дебют - 295 млн. долара.

Успехът е значителен за Pixar, като бележи така необходимото завръщане към формата на студиото, което имаше поредица от неубедителни стартове, включително "Elemental", който в крайна сметка се превърна в успех, и "Светлинна година", който не успя. "Inside Out 2" е най-големият дебютен филм от старта на "Барби" с 162 млн. долара през юли миналата година. 

Радио Витоша - Следвай музиката!  

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини