Кевин Костнър и Деми Мур се завръщат в Кан 20 май, 2024

Две холивудски легенди се завърнаха на филмовия фестивал в Кан. Кевин Костнър представи своя уестърн, финансиран със собствени средства, а Деми Мур се завърна в изпълнен с кървища хорър. Звездните премиери се състояха по средата на най-известния филмов фестивал в света, където в момента се говори за "Емилия Перес" - мюзикъл за транссексуален наркобарон с участието на Селена Гомес.

"Horizon, an American Saga" е проект за Костнър, който сподели пред АФП, че е започнал да работи по сценария през 1988 г. Въпреки че има огромен успех с уестърни, сред които наградените с "Оскар" "Танцуващият с вълци", "Open Range" и телевизионният "Йелоустоун", той не може да намери студио, което да финансира сценария му.

"Но аз го харесах и затова реших да напиша четири, което е много американско от моя страна - лудост", казва Костнър, който сам финансира проекта.

Премиерата на първия филм се състоя на 19 май в Кан на специална прожекция извън основния конкурс за "Златна палма". Заснет е и втори филм, който ще бъде пуснат по кината в световен мащаб това лято.

Деми Мур, заема централно място във филма на ужасите "The Substance", който се занимава с огромния натиск, който обществото оказва върху жените, за да поддържат телесното си съвършенство с напредването на възрастта.

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини