Coachella се отличи с шумни гостувания 15 април, 2024

Първият уикенд на Coachella се отличи с шумни гостувания, разнообразен списък от изпълнители и възраждане на инди рока.

Шакира, J Balvin... тазгодишното издание на Coachella беше определено доминирано от латиноамерикански изпълнители, произхождащи от най-различни държави и разнообразни жанрове.

Представителството на латиноамериканците нарасна значително през последните години в Coachella и поредното силно представяне през 2024 г. показа, че подобни участия стават все по-малко аномалия и все повече стандарт, тъй като латино музиката продължава да доминира в световните класации.

Тази година аржентинският продуцент Bizarrap изненада феновете, като покани за участие колежката си Шакира.

Young Miko от Пуерто Рико, Cimafunk от Куба, Hermanos Gutierrez от Еквадор и множество изпълнители от Мексико, сред които Son Rompe Pera, Carin Leon и Girl Ultra, бяха сред дългия списък с латино изпълнители, представени на фестивала.

Преди началото на Coachella се появиха слухове за потенциална поява на Тейлър Суифт - тя си е сътрудничила в музиката с Лана Дел Рей, Джак Антонов и Ice Spice. Тя не пя, но се появи, наблюдавайки рок групата Bleachers - нейният дългогодишен продуцент Джак Антонов е фронтмен - от ъгъла на бекстейджа и Ice Spice от ВИП секцията. Суифт и Травис Келс бяха заедно и се наслаждаваха на изпълнението.

Следващия уикенд тя може да се качи на сцената, за да промотира албума си, който излиза на 19 април, когато Coachella ще повтори повече или по-малко същия състав.

Били Ейлиш - която се присъедини към Дел Рей на сцената на 12 април - беше забелязана на хедлайнера Tyler, The Creator на следващия ден, като също така направи свое собствено непланирано изпълнение в Do Lab на фестивала, дебютирайки с три нови парчета от предстоящия си албум "Hit Me Hard And Soft".

Оливия Родриго се включи в концерта на No Doubt, а сред другите участници бяха Ke$ha и Кейти Пери.

No Doubt - групата, ръководена от Гуен Стефани - свириха заедно за първи път от 15 години, като изнесоха дълго шоу, включващо хитове от 90-те години, сред които "Just a Girl" и "Don't Speak".

На сцената излязоха и Blur, както и Sublime - стоунър реге рок групата, сега оглавявана от Якоб Науел, син на покойния фронтмен на групата Брад.

Радио Витоша - Следвай музиката!

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини