Baldur's Gate 3 спечели наградата на публиката на BAFTA Games Awards 12 април, 2024

Ролевата игра "Baldur's Gate 3", базирана на света на Dungeons and Dragons, смаза конкуренцията, като спечели множество награди на годишната церемония BAFTA в Лондон. Разположена във фантастично царство, играта, създадена от белгийското студио Larian Studios, спечели наградата за игра на годината.

Тя спечели и наградата "Изборът на играчите", гласувана от публиката, както и наградите за музика, разказ и изпълнители, с което общият брой на наградите, спечелени на церемонията в центъра на Лондон, стана 5.

Композиторът на Baldur's Gate 3, българинът Борислав Славов, трудно сдържа сълзите си, когато получи наградата за най-добра музика, и благодари за "този специален момент в живота".

"Вярвам, че ако не оставиш частица от сърцето си в музиката, никой не може да ѝ се наслади... Искам да благодаря на всеки един от вас в тази зала", каза той.

Средновековно-фантастичната игра, част от сага от популярни игри, датираща от края на 90-те години на миналия век, вече спечели голямата награда на Game Awards 2023 в Лос Анджелис през декември.

От излизането си през август досега тя се радва на небивал търговски успех, като според студиото е продала над 10 милиона копия на PC, Playstation 5 и Xbox Series.

The Legend of Zelda: Tears Of The Kingdom, която спечели наградата за техническо постижение, беше сред другите победители на наградите, които се връчват за 20-та година.

Франчайзът на игрите "Зелда" включва повече от дузина заглавия - много от тях се нареждат сред най-добрите видеоигри на всички времена - и е продаден в над 150 милиона копия.

Междувременно "Super Mario Bros Wonder", друга игра за Switch от франчайза на Nintendo, спечели наградата BAFTA за семейна игра и наградата за мултиплейър.

Играта за PS5 "Alan Wake 2" спечели две награди BAFTA, а актьорът Наджи Джетър беше отличен за превъплъщението си в главната роля на Майлс Моралес в "Marvel's Spider-Man 2".

Радио Витоша - Следвай музиката! 

Прочети още

  СПОДЕЛИ

Новини